Krijten en coaten

Elk gewas heeft zijn zorg nodig om perfect te kunnen groeien. Een tijdelijke krijt of coatingslaag kan de zoninstraling verzwakken of beter verdelen. Dit kan in verschillende laagdikte over elkaar heen aangebracht worden.
In het voorjaar als de lichtinstraling nog niet op zijn piek is kunnen wij een dunnere laag krijt of coating aanbrengen. De laagdikte wordt dan pas later in het jaar op gewenste dikte gebracht door een extra laag krijt of coating aan te brengen.

Door een krijt of coating op de kas, wordt er slim gebruik gemaakt van natuurlijk licht en creëren we het optimale kasklimaat in alle seizoenen. Er zijn verschillende coatings voor uiteenlopende doeleinden:

Het voorkomen van een te hoge kastemperatuur

Het tegengaan van teveel zonlicht/instraling

Het voorkomen van ongelijke spreiding van licht

Specialist in krijten

Berg is al jaren de specialist in het krijten en coaten van het kasdek. Het krijten en coaten wordt door ons zowel machinaal als handmatig uitgevoerd, afhankelijk van de situatie. Door de jarenlange ervaring en het inzetten van de nieuwste spuittechnieken met geautomatiseerd doseersysteem komen wij altijd tot het beste eindresultaat.

Waarom Sproeibedrijf Berg:

  • Eigenaren Roy of Geert altijd fysiek aanwezig
  • Flexibel
  • Snel en 24/7 actief
  • Alles in eigenbeheer (kraan, modernste spuitmachines voorzien van de nieuwste spuitsystemen)
  • onafhankelijk van fabrikant

Neem gerust contact met ons op

Bent u geïnteresseerd in een van onze diensten? Wij bespreken graag met u de mogelijkheden.